China Telecom Biqi: P-RAN forventes at løse 6G-dækningsproblemet til lave omkostninger

Nyheder den 24. marts (Shuiyi) For nylig sagde Bi Qi, chefekspert for China Telecom, Bell Labs Fellow og IEEE Fellow, på "Global 6G Technology Conference" afholdt af Future Mobile Communication Forum, at 6G vil overgå 5G i ydeevne med 10 %.For at nå dette mål skal der bruges højere frekvensspektrum, og dækning bliver den største stopklods.

For at løse dækningsproblemet forventes 6G-systemet at bruge multi-frekvens netværk, ultrastore antenner, satellitter og smarte reflektorer til at forbedre.Samtidig forventes den distribuerede P-RAN-netværksarkitektur foreslået af China Telecom også at blive en nøgleteknologi til at forbedre dækningen.

Bi Qi introducerede, at P-RAN er en distribueret 6G-netværksarkitektur baseret på et nærområdenetværk, hvilket er en naturlig udvikling af mobilteknologi.Baseret på P-RAN diskuterer industrien at bruge mobiltelefoner som basestationer for at løse det høje omkostningsproblem forårsaget af ultratæt netværk.

"Smartphones har et stort antal CPU'er, der grundlæggende er inaktive, og deres værdi forventes at blive udnyttet."Biqi sagde, at hver af vores smartphones er meget kraftfuld i øjeblikket.Hvis det betragtes som en terminal basestation, kan det forbedres betydeligt.Genbrug af radiofrekvenser kan også danne et distribueret netværk gennem SDN-teknologi.Derudover kan terminalens ledige CPU gennem dette netværk planlægges igen til at danne et distribueret computerkraftnetværk.

Bi Qi sagde, at China Telecom allerede har udført relateret arbejde inden for P-RAN, men der er også nogle udfordringer.For eksempel er basestationen fast i traditionel forstand, og nu er det nødvendigt at overveje problemet med mobiltilstanden;frekvensgenbrug mellem forskellige enheder, interferens, skift;batteri, strømstyring;selvfølgelig er der sikkerhedsproblemer, der skal løses.

Derfor er P-RAN nødt til at lave innovationer inden for fysisk lagarkitektur, system AI, blockchain, distribueret computing, operativsystem og on-site servicestandardisering.

Bi Qi påpegede, at P-RAN er en omkostningseffektiv 6G højfrekvent dækningsløsning.Når først det er lykkedes i økosystemet, kan P-RAN forbedre netværkskapaciteterne og kan også integrere cloud- og enhedskapaciteter for at bringe ny near field-service.Derudover er kombinationen af ​​det cellulære netværk og det nære netværk og udviklingen af ​​den distribuerede netværksarkitektur gennem P-RAN-arkitekturen også en ny trend i 6G-netværksarkitekturen, og cloud-netværks integrationen er yderligere forfremmet til at spænde over cloud, netværk, edge, end-to-end computerkraftnetværk.11


Indlægstid: Mar-28-2022